Noorderlicht Prijs 2020 voor Het Bezinningshuis

Stichting Het Bezinningshuis heeft de Noorderlicht Prijs 2020 gewonnen. De Noorderlicht Prijs wordt jaarlijks toegekend door de Stichting Als & Dan aan een individu of organisatie die met een inspirerend initiatief de kwaliteit van leven van ongeneeslijk zieken verbetert. “Het Bezinningshuis is onlangs gestart op een nieuwe locatie, en biedt daar tevens mogelijkheden voor retraites en begeleiding aan. De verruiming van dit aanbod is een prijs waard”, constateerde de jury.

Ook voor anderen dan ongeneeslijk zieken, die worstelen met vragen rondom vergankelijkheid, (on)eindigheid en/of voltooid leven is er ruimte in het programma-aanbod van Het Bezinningshuis. Het aanbod wordt deels verzorgd door de initiatiefnemers van de Stichting – Robin en Hilda Zuidam – en deels door externe partijen. “Daarmee heeft de Stichting ook een waardevolle, verbindende functie”, stelde de jury vast.

Anders dan voorgaande jaren kon een vertegenwoordiger van de Stichting Als & Dan de prijs – in de vorm van een symbolische cheque à 1000 euro – niet uitreiken aan de winnaar tijdens het jaarlijkse Nationale Congres voor Hospicezorg. Vanwege de coronapandemie ging het congres dit jaar niet door. Als alternatief is de afbeelding van de cheque toegestuurd aan Robin en Hilda Zuidam.

Het geldbedrag dat aan de Noorderlicht Prijs 2020 is verbonden, gaan Robin en Hilda besteden aan de stoffering van twee gastenkamers.

Klik hier voor meer informatie over Het Bezinningshuis. Eerdere winnaars van de Noorderlicht Prijs zijn Mijn masker af, Stichting Hoestie en De Muzikale Ontmoeting.

12 gedachten over “Noorderlicht Prijs 2020 voor Het Bezinningshuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *