Bedside Singers winnen Noorderlicht Prijs 2021

De Bedside Singers hebben de Noorderlicht Prijs 2021 gewonnen. ‘Founding mother’ Petrie Akkerman kreeg de prijs vrijdag symbolisch overhandigd tijdens het 6e Nationaal Congres voor Hospicezorg in De Reehorst in Ede.

Petrie Akkerman en Marian Wieber zijn blij met de Noorderlicht Prijs.

De Bedside Singers brengen, zoals de naam al doet vermoeden, de zang naar het bed. En dan met name het bed van terminale patiĆ«nten. Dat bed kan in een hospice, verpleeghuis of ziekenhuis staan, maar ook gewoon thuis. “We zitten net drie of vier zangers/zangeressen rond het bed en zingen zacht, rustig en met compassie”, licht Akkerman. “We zingen wiegeliedjes, mantra’s of zelfgemaakte liedjes. Dit gebeurt a capella, dus zonder muziekinstrumenten.”

“Muziek heeft de kracht om ons te raken en te verbinden”, stellen de Bedside Singers op hun website. “We horen van onze cliĆ«nten dat zij het zingen erg waarderen. Zij ervaren onze liedjes als een warme bedding waarin ze kunnen ontspannen, troost vinden en zich kunnen overgeven. Ook horen we regelmatig dat er herinneringen boven komen die verdieping geven aan het stervensproces.”

Aan het winnen van de Noorderlicht Prijs is een geldbedrag van 1000 euro gekoppeld. De Stichting Bedside Singers zal dit bedrag onder meer gebruiken voor trainingen van de diverse koorleiders. De Bedside Singers zijn actief in 12 steden en regio’s, waaronder Groningen, Arnhem/Nijmegen, Leiden, Amsterdam en Den Haag. Voor meer informatie over de Bedside Singers, kijk op hun website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *