Genomineerden 2020

Tot 18 september konden inspirerende initiatieven in de palliatieve (terminale) zorg aangemeld worden voor de Noorderlicht Prijs. De Stichting ontving de volgende nominaties:

Cathelijne Verboeket-Crul en Nynke Thien willen de voorkeurs-slaaphouding van hospicebewoners inventariseren. Het vastleggen van deze wensen helpt de patiënten in de door hun vertrouwde (stervens)houding te gaan liggen of te worden geholpen.

Emjay Rechsteiner wil zijn zoon Storm de film The Art of Giving Up laten produceren die geregisseerd wordt door eindexamenstudent Flip Kwakkel van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Monique Branse heeft de Informatiegids De Laatste Levensfase uitgebracht. Gemaakt voor diegene die de eigen regie wil houden of een beter beeld wil vormen van de eigen gedachten en wensen. Maar ook voor de partners, familieleden en mantelzorgers: wat komt er allemaal op je af?

Robin en Hilda Zuidam richtten Het Bezinningshuis op, en zijn recent verhuisd van Den Dolder naar Hollandsche Rading. Zij bieden begeleiding, trainingen en retraites aan, gericht op het omgaan met (on)sterfelijkheid en vergankelijkheid.

Tanja van Roosmalen, Riet Fiddelaers-Jaspers en Machteld Lavell schreven het boek Een pleister tegen tranen. Ondersteuning van kinderen en jongeren met een ernstig zieke ouder. In het boek staat centraal wat de impact is van een ernstige ziekte bij één van de ouders op kinderen en jongeren.

Karen Beukers, bedenker van de levensverhaalposter, bedoeld om te gebruiken bij mensen die van zorg afhankelijk zijn. Deze poster vertelt de hoogtepunten uit iemands leven. Het doel van de poster is drieledig: herkenning, interactie en gezien worden.